Bestuur en activiteitencommissie

Natuurlijk heeft ook Scudipros leiding nodig. Net als iedere vereniging bestaat het bestuur uit een voorzitter (Remo Peulen), secretaris (Anja van Els) en penningmeester (Han Gesthuizen). Daarbij heeft Scudipros nog een tweetal leden die in de activiteitencommissie plaats hebben, te weten Marieke van den Donk en Willy van den Akker.

Gezamelijk geven zij richting en invulling aan het heden en de toekomst van de duikvereniging. Zij organiseren de clubactiviteiten, handelen alle benodigde werkzaamheden af ten behoeve van de club. Dankzij deze mensen kunnen de leden samen duiken en ..................

Heb je zelf ideëen voor activiteiten, andere opmerkingen of wil je deelnemen in het bestuur of activiteitencommissie neem dan contact op via  contact@scudipros.nl

Remo Peulen - Voorzitter

Sinds 1995 ben ik besmet met het duikvirus en heb verschillende hele mooie plaatsen mogen bezoeken samen met mijn vrouw en dochter om te duiken. Met veel plezier denk ik terug aan duiken met manatees in Florida, ijsduiken in Oostenrijk of mooie duiken op de Malediven, om er maar enkele te noemen. Sinds 2003 ben ik PADI duik instructeur en heb al veel mensen mogen begeleiden en brevetteren als nieuwe of gevorderde duikers en duikprofessionals, van jong (kan al vanaf 8 jaar in het zwembad, 10 jaar in het buitenwater) tot oud (De oudste cursist die ik gehad heb was 68!).

Als voorzitter behartig ik samen met de andere bestuurs- en commissie leden graag de belangen van deze club. 

remo@scudipros.nl

Han Gesthuizen - Penningmeester

Het zou zonde zijn wanneer zo’n mooie vereniging zonder bestuur zou komen te zitten, dat is de reden waarom ik me heb aangemeld voor een bestuursfunctie. 
Als penningmeester wil ik me via deze digitale weg voorstellen aan degenen die mij nog niet kennen. Ik ben Han Gesthuizen en ben uit het jaar 1965 (miep miep) en woon sinds 2012 in Nijmegen nadat ik Millingen, mijn geboortedorp,  heb verlaten.

Sinds 2001 heb ik mijn Open Water, dat ik in de Groene Heuvels gehaald heb. De reden waarom ik bij Scudipros ben beland en niet bij de Kaaiman of De Bevers is dat Ronnie a.k.a. Roy van Duikshop The Buddy (Hezelstraat in Nijmegen) gelieerd was aan Scudipros. De oprichters van de vereniging waren de opleiders die vanuit deze winkel opereerden.
De brevetten die ik inmiddels bij elkaar heb gesnorkeld zijn Advanced Open Water, Rescue Diver, Master Scuba Diver, Nitrox I.A.N.D.T. en een aantal andere specialties.
Ik krijg van mensen die van een snorkel al een acute aanval van claustrofobie krijgen en hysterisch worden bij het zien van een vis vaak de vraag waarom ik duiken leuk vind. Het antwoord hierop is dat ik het zo heerlijk ontspannend vind. Gewichtsloos als een astronaut in een nat pak, of droog, ‘zweven’ onder water in een plas zoet of zout water; zo rustgevend. Maar ook de gezelligheid van een vereniging spreekt me aan. 
Ik heb inmiddels diverse landen ook onderwater bezocht; uiteraard Nederland (Groene Heuvels, Ressen, Slijk-Ewijk, Zeeland en ik ben er vast een paar vergeten), en buiten de landsgrenzen ben ik afgedaald in het natte in Mexico, Dominicaanse Republiek, Curaçao, Spanje, Cyprus, Egypte, Amerika, Indonesië en zelfs dichterbij in Duitsland. Mijn favoriete vissen zijn clownfishes omdat ze zo grappig zijn, ze komen tevoorschijn uit het koraal, maar blijven nooit stilzitten voor een foto.
De mooiste duikervaringen waren op Bali. Een grote diversiteit aan onderwaterleven, van harlekin shrimps tot en met manta’s. Mijn ergste ervaring was een lekkage in mijn droogpak, natte voeten hebben is niet jofel. 
En mijn meest bijzondere duikervaring is die ene keer met Frank Heijmink in Slijk-Ewijk. Frank was me kwijt en ging zoals de voorschriften veiligheid gebieden naar boven. Het duurde hem te lang, maar ik zocht Frank. Toen ik boven kwam; allemaal blauwe lampen.. Een kordate actie van Frank. En ik was verbaasd, domme actie van mij. Ik had eerder naar boven moeten gaan: Een leerpunt dus.

han@scudipros.nl

Anja van Els - Secretaris

Hoi, ik ben Anja van Els en hoewel de meesten van het bestuur en AC wel duiken is dit voor mij helaas om gezondheidsredenen niet mogelijk. Wel ben ik vaak aanwezig tijdens club activiteiten aan de waterkant en kan zo dus ook mee genieten van de mooie verhalen, fotos en filmpjes van de duikers over wat er zoal te zien is onder water. Ik ben via mijn man die ook lid is van de club hier terecht gekomen en vind het ook leuk om mijn steentje bij te dragen als bestuurslid. In die hoedanigheid kan ik verschillende hand en spandiensten verrichten rondom het club gebeuren. Graag tot ziens aan de waterkant!

anja@scudipros.nl

Marieke van den Donk - AC Lid

Ik ben Marieke en heb sinds 2001 mijn PADI open water brevet en sinds die tijd ook lid van duikvereniging Scudipros. Samen met Danny heb ik al op heel veel mooie plekken gedoken.
Een voorstander van het duiken in Nederland ben ik niet, ook niet in Duitsland trouwens. Ik duik graag in water dat warmer is dan 20 graden en waar het zicht meer dan 10 meter is. Ben dus gewoon verwend....Toch ga ik graag mee naar de activiteiten van de duikvereniging. Bijvoorbeeld het zeelandweekend is erg gezellig (ook voor diegenen die niet duiken) maar natuurlijk ook met de duikreizen naar het buitenland zoals bijvoorbeeld Egypte en Bali.

marieke@scudipros.nl

Willy van den Akker - AC Lid

Even Voorstellen... Ik ben Willy en heb van duiken mijn grootste hobby gemaakt. Ik heb mijn advanced en EFR in Vinkeveen en Zeeland gehaald. Mijn mooiste duik heb ik in Bodrum gemaakt op 32 meter in een oud vrachtvliegtuig en verschillende schepen  zoals op de foto te zien is. Persoonijk vind ik vissen mooi maar in en om wrakken duiken hebben mijn voorkeur. Verder hoop ik iets te kunnen betekenen voor de club en ben wel in voor veranderingen.

willy@scudipros.nl